Míma už je velká kočka

 Každý rok v prosinci většinou píšu o tom, že Koblížek má přineseniny, ale nikdy jsem tak nepsala o mourovatých. Je nejvyšší čas to napravit, protože naše mourovatá slečna má tento měsíc pět let. To už je velká kočka :-) Datum narození přesně neznám, ale bylo to někdy v druhé půlce dubna.

Míma a ještě tři další odrostlá koťata jsem vzala z jednoho místa s tím, že velké kočky se tam nechají vykastrovat a koťata půjdou do útulku a najdou nové domovy. V tu dobu však byl útulek plný, tak byly kočenky zatím u mě. Tehdy jsem byla na veterině pečená vařená, protože nikdo z nich nebyl úplně zdravý. Podařilo se mi najít domovy pro dlouhosrstého kocourka a dlouhosrstou kočičku, doma zůstali dva mourovatí. Po čase se ozvala paní z útulku, že už má místo. Jenže já už jsem si na ty chlupáče zvykla, takže nakonec nikam nejeli a zůstali doma :-)

Tato fotka je z doby, kdy jsem netušila, že se Míma jednou ocitne u mě doma. Na fotce je jí asi 3 a půl měsíce. Taková malá prďolka to byla :-)



Tady je slečna po týdnu u mě doma. Očička ještě nebyly úplně v pořádku, ale to nebránilo průzkumu nového obydlí :-)



Mít parťáka v neznámém prostředí je super :-)  Tady je Míma spolu s Ňufem. Na tu židli by se dnes už tak hezky asi nevlezli :-D



Zde aktuální foto :-)



V peřinách je dobré poležení, to se brzy naučí každá kočka. Míma pózuje jako profík. Řeknu "Mímulko, kuk," a ona se na mě podívá, tak rychle cvakám. Už to máme nacvičené :-)



A ještě jeden snímek, lehce upravený. No není ta Mímulka kočka?








16 komentářů:

  1. Lili, Míma je krásná kočička. 👍🐱👍 Její příběh a i jejího brášky mě dojal. My k první kočičce, tedy kocourkovi přišli podobným způsobem. Ujali jsme se ho načas, kdy paní, která měla spousty koček, musela do nemocnice. Tohle kotě jí někdo hodil přes plot. Sousedka jí slíbila, že dá kočkám dvakrát jídlo, ale jí bylo jasné, že tohle malé kotě nemá šanci se v té smečce dostat k misce. Měli jsme v té době jezevčíka a křečka a mně došlo, že když mezi ty dva vložím kočku, uzavřu přirozený potravní řetězec. V noci, než jsme si pro kocourka šli, jsem měla příšerné sny. Kocour zadáví křečka, pes potom kocoura... hrůza a děs. Dopadlo to jak nejlépe mohlo. Pes se přátelil s kocourem a ten lezl do akvárka za křečkem, který po jeho zádech opouštěl své teritorium. Děti mě tehdy uprosily, abychom si Toma, jak mu začaly říkat, nechali.
    Měj hezké dny a pohlaď za mně kočiny. 👍🐱

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Však já jí to pořád říkám, a ona vypadá, že tomu rozumí. Možná proto pořád šudlí zrcadlo na skříni na chodbě :-D Někdy přijde člověk ke zvířátku čirou náhodou, to se tak zkrátka stane. Je hezké, že jste se malého kocourka ujali, určitě byl rád :-)) Mezi zvířaty můžou vzniknout zajímavá přátelství, i když se jedná o odlišné druhy. Já bych ale z kombinace kocour a křeček měla strach, myslím, že zrovna u nás by to nedopadlo dobře :-D

      Vymazat
  2. Obě kočky jsou krásné, škoda že nemůžu přidat fotků té naší, ale ona se stejně ještě moc ráda nefotí, spíš se té velké zrcadlovky asi trochu bojí :-). To když jsem fotíval telátko, tak se ke mě vždycky rozběhlo. Mám tedy většinu fotek v pohybu. Už jsem s tím počítal tak jsem nastavil vhodnou expozici.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kočky se nejlépe (a nejsnadněji) fotí, když spí, to potvrdí spousta majitelů těchto stvoření. Často se stává, že má člověk na fotce akorát rozmazanou šmouhu :-D

      Vymazat
    2. Když není možné ve fotoaparátu seřídit podrobnější nastavení, tak se vyplatí zapnout třeba režim sport, aby ta šmouha měla tvary kočičí. :-D

      Vymazat
  3. Nejdříve musím Lili napsat,že máš moc dobré srdce.Před každým,kdo se ujme opuštěných koček a nebo i jiných zvířátek se skláním.Je mi líto všech,které nemají domov.
    Je to krásná kočička a přeji ji další krásná léta.
    Měj se moc hezky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem na ty kočky holt zatížená :-) Mně je jich také líto, ale kapacita bytu je omezená a všechny ubytovat nemůžu. Tak alespoň jednou za čas něco vydražím v aukci pro útulek, nebo pošlu nějaké korunky :-)

      Vymazat
  4. Míma je krásná kočka, má půlkulaté narozeniny. Naše Brunda bude v létě slavit 10let. Jsi dobrá, vážím si lidí, co se starají o opuštěné kočičky. Všechny tvoje kožušky hladím a tebe zdravím :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Brunda je kočičí dáma v nejlepších letech :-D

      Vymazat
  5. Je nádherná a musím také napsat máš dobré srdce ♥

    OdpovědětVymazat
  6. Tak Míně přeji krásné přineseniny, je to nádherná kočička, je vidět, že v peřinách je nejspokojenější :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to naše krasavice. Jo, všude dobře, v peřinách nejlíp, tvrdí naše kočky :-D

      Vymazat
  7. Moc hezký příběh. Mímulka je opravdu kočka. 😸

    OdpovědětVymazat
  8. Ahoj, a učíte Mímu také na klasický záchod? Já jsem se snažila mého miláčka naučit na klasický záchod, ale tedy zatím bez úspěchu. :( Potřebovala bych nějakého rádce přímo doma. Jako dočasné řešení jsme s manželem alespoň sehnali za skvělou cenu přes http://kuponozdroj.cz/ záchod určený jen kočkám. A tak než přejdeme na klasický záchod, tak budeme mít doma aspoň čisto. :) Kdyby měl někdo nějakou radu, jak na to, sem s ní. Děkuji.

    OdpovědětVymazat

V Kutné Hoře

 V lednu jsme navštívili město Kutná Hora. Pro mě to byla první návštěva tohoto místa. Dopravili jsme se sem vlakem a když jsme ráno vyjíždě...