Malujeme

 Posledně vám tady Koblížek vymňoukal, že má panička namalované nějaké obrázky. Je to pravda, se na dva z nich se podíváme :-)

K malování těchto obrázků jsem se dostala náhodou. Na youtube jsem objevila návod a ten mě zaujal, tak jsem to musela zkusit.

Musím říct, že to není vůbec složité. Jen by mě prostě nenapadlo použít kuličku z alobalu nebo vatové tyčinky. Jsou to jednoduché techniky, ale dá se tak docílit pěkného efektu. 

Na oba výtvory jsem použila akrylové barvy. Plátno jsem jednou koupila v Uni Hobby, podruhé v Hornbachu. V prvním případě mi plátno na omak přišlo dost nepříjemné, to z Hornbachu zase docela smrdělo. Asi se budu muset podívat ještě někde jinde, nebo číhat, až zase budou mít v Lidlu kreativní potřeby. Z tohoto obchodu mi zatím plátna vyhovovaly nejvíc :-)

První obrázek je deštivý a působí na mě jako podzimní.



Druhý obrázek je zimní, trochu zasněžený.


Kdybyste se chtěli podívat a třeba i inspirovat, zadejte si do vyhledávání na Youtube "Jay Lee", obrázků je tu fakt hodně :-) Já se jdu podívat na nějaký další... a přemýšlet, jak to příště lépe vyfotit. Ve skutečnosti jsou obrázky o dost hezčí, jen na fotkách mi přijdou jako nezdařené matlanice :-D


13 komentářů:

  1. Mně se tvoje obrázky moc líbí,jsou krásné.Já jsem ráda malovala a snad i hezky,naposledy,když byla vnoučata malá.Teď co mám třes rukou se ani nepodepíšu,ale přesto se na Youtube podívám.V malování nemusí být všechno podle pravítka.
    To je dobře,že to na tebe Koblížek vymňoukal.
    Lili,měj se hezky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :-) Mně se to pak také docela líbí, když mám hotovo... a to je důležité :-)

      Vymazat
  2. Lili, to je paráda, takový krásný obrázek bych si hned pověsila na zeď. Máš talent. Jdu se podívat na Youtube, třeba ve mě taky něco dřímá :-) Hladím tvoje lásky kočičí :-) Mějte se všichni krásně :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :-) Hned se půjdu podívat k vám na kožušky :-) Už jsme pár obrázků pověsili, ale kam je časem všechny dáme, to nevím :-D

      Vymazat
  3. Oba jsou úžasné, ale více se mi líbí ten první podzimní :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :-) Mně se také více líbí podzimní :-)

      Vymazat
  4. Obrázky jsou nádherné. Ještě by to chtělo nějaký jarní a letní. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Možná se na to časem dostane, třeba až se víc oteplí, tak to možná půjde i samo :-)

      Vymazat
  5. To je nádherné. Ty jsi umělec.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :-) Pořád něco vymýšlím. Buď maluju, nebo si čtu a nebo něco kuchtím, pokud teda zrovna někde nevýletujeme :-)

      Vymazat

V Kutné Hoře

 V lednu jsme navštívili město Kutná Hora. Pro mě to byla první návštěva tohoto místa. Dopravili jsme se sem vlakem a když jsme ráno vyjíždě...