Přílet novinek

 Posledních pár dnů nevím, kam dřív. Předchozí článek (ten o chovu koček) jsem z velké části naťukala v práci. Ale pssst! No a tento článek píšu u přípravy jídla ve chvílích, kdy čekám, než se něco upeče a není k tomu nutná moje osobní asistence. No co, každá chvilka dobrá, no ne?

V práci se nám to konečně trochu rozlítalo, zatím se od nás lítá do dvou destinací v Egyptě. No, hned je to veselejší. Tak uvidíme, jak dlouho to vydrží, než do toho vrchnost zase hodí vidle. Já osobně nepotřebuju nutně letět někam na dovolenou, stačí mi, když budou lítat ostatní a my budeme mít práci. Kdyby se zase přestalo lítat, tak bychom letošní sezónu jen horko těžko zvládali a na našem úseku by stoprocentně došlo k velkému snižování stavů. Tak nám držte palce.

Ono to odbavení je docela fajn. Na tom posledním, kterého jsem se účastnila, dokonce nebyl ani žádný kočárek. Nemám nic proti lidem, kteří mají své ratolesti v kočárku, ale někdy jsou s tím starosti. Buď jsou ti lidé protivní, že musí dítě vysadit z kočárku a složit ho nebo se vztekají, proč jako nemůžou s kočárkem projít rámem. Ti by zasloužili možná tak facana a ne dovolenou. Křičí na nás, nadávají a zdržují tím ostatní. Přesně takový případ jsem zažila zase na tom prvním odbavení, to nám namachrovaný borec nezapomněl sdělit, že jsme "fakt jedničky". Za to, že si někdo uspí dítě 15 minut předtím, než projde bezpečnostní kontrolou, my opravdu nemůžeme. Je to o náhodě, na koho zrovna natrefíte.



No a teď k domácím dění. Mám novou zábavu, od které se pomalu ani nemůžu odtrhnout. Dostala jsem totiž parádní dárek - Malování podle čísel. Je to pěkně na plátně, předtištěné a k tomu akrylové barvy i štětce. Jen na to musí mít člověk dobrý zrak, některé plochy na vybarvení jsou dost malé a jdou špatně přečíst, ale mě to moc baví :-) Také proběhlo nějaké to pečení, pro nás doma a něco do práce.

A protože se konečně otevřely obchody, nelenili jsme a mazali do Ikei, teda spíš přítel. Konečně máme doma knihovnu, hurá. Naskládali jsme do ní všechny naše knížky a hned to v místnosti vypadá jinak. Kočky z toho byly vykulené a samozřejmě knihovnu prošmejdily. Také se mi podařilo udat přebytečný kus látky, poslala jsem ho paní, co šije různé věci s kočičími a psími motivy. Do světa pocestuje i rychlovarná konvice, ta půjde pro změnu zase do kočičí aukce. Máme doma dvě konvice a je to zbytečné, tak někomu třeba udělá radost a ještě z toho bude něco pro útulek. Z jedné takové aukce mám novou kočičí tašku... a co si budeme povídat, Koblížek byl z toho pěkně vykulený :-)



16 komentářů:

  1. Lili, také jsem zaregistrovala, že se letadla rozlítala. Bydlíme v leteckém koridoru prp vedlejší ranvej ruzyňského letiště. Ta hlavní se až do začátku července opravuje. Už létají i velká letadla společností Emirates a Quatar. U nás už jsou dost nízko a moje vnoučata díky tomu znají nejen typy letadel, ale i poznají leteckou společnost. Když jsem byla před lety na vyhlídce u letiště, tehdy čtyřletá Sára ohromovala všechny kolem svými znalostmi.
    Ta kočičí fotka je boží. 👍👍👍

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem zvědavá, jak se to všechno vyvine. Když jsem viděla pracovní plán na červen, hodilo mi to tam dost hodin navíc, což je docela rozdíl od předchozích měsíců. Měla od nás lítat přímá linka na Ukrajinu, ale zdá se, že z toho letos nic nebude. Je to škoda, zrovna tam bych se ráda podívala, zvlášť když se nabízí pohodlná možnost, jak se tam rychle dostat :-)
      Děkuji :-)

      Vymazat
  2. Lili,tak to ti přeji,aby se zase vrátilo vše do starých kolejí a letadla lítala.Občas jsem četla jaké mají problémy aerolinie.Kdo neměl,že.
    Do Ikei bych se také ráda podívala,potřebuji rovněž větší knihovnu,stará začíná být nestabilní.
    Koblížek má krásný,udivený kukuč.
    Měj hezké dny

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nezbývá než doufat :-)
      Koblížek je takový náš kuliočko :-D

      Vymazat
  3. Furt se něco děje. S prací ti držím ruce, ať se to trochu rozhejbe. Jsem z toho co se děje už dost šílená, hlavně z těch plánů co ti psychopati nahoře plánují a taky z toho jak ty plány polovina národa žere. No nic. Moc ti přeju abys měla práci! Sama teď budu taky v pozici, kdy uvidím, jestli otevřu, nebo poletím.
    Jsem ráda že kočičkám se zatím daří a ke knihovně gratuluji! Možná by se hodila i fotka, máš knihovnu prosklenou? nebo jen policovou? každopádně, když je kam uklidit knihy, hned pokoj prokoukne. A čičandy budou mít vzrůšo.
    Pěkná akce s těmi látkami a konvicí!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to fakt blázinec, jeden by se z toho zcvoknul... :-/
      Fotku knihovny jsem zatím nepořídila, musím to napravit. Knihovna je jen policová, neprosklená :-)

      Vymazat
  4. S prací to není lehký, ale doufám, že se vám to rozjede. S přibývajícím počtem očkovaných je větší šance, i když plánované covidpasy mi pijou krev, stejně jako plány našich i světových psychopatů. Ona ta Sibylla měla pravdu.
    Ale zatím tady jsme a je tu i normální život, takže gratuluji k nové knihovně! Hned je lepší, když se knihy mají kam poskládat a jsou přehledné.
    Určitě se knihovna líbila i kočinkám!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Covid pasy jsou podle mě nesmysl. I to očkování se mi nelíbí, sice naočkovaný člověk bude mít asi lehčí průběh nemoci, ale pořád bude moct nakazit druhé, a přesto se bude moct volně pohybovat, kde se mu zlíbí. A zdravý člověk nebude smět nikam. Kde je v tom nějaká logika? :-/
      V knihovně je ještě místo, takže i nějaká ta kóča se tam ještě vleze :-D

      Vymazat
  5. Lili, Koblížek je krásně vykuleny, takže knihovna ho překvalila, určitě si v ní najde taky místečko :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ho vždycky něco překvapí a potom na to čučí :-D

      Vymazat
  6. Hlavně, ať vám to v práci jde pořád dobře, když se teď začalo od vás létat do Egypta :) Bohužel, nepříjemní a vzteklí lidé se najdou všude, sama to znám z práce, někdy se nestačím divit, co přijde za zákazníka... Pěkná fotka Koblížka, z té tašky je opravdu celý vykulený :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mělo by se začat lítat i do dalších destinací, tak uvidíme :-)

      Vymazat
  7. Když ty vždycky koupíš Koblížkovi nějaký nový nábytek a on je z toho celý pryč. Jinak ti přeji, aby k vám do práce už chodili příjemnější lidé, než doposud. A stejně jsou to nevděčníci. Místo toho, aby byli rádi, že jim někdo zprostředkuje dovolenou, tak ještě držkujou. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Koblížek je vždycky ze všeho vykulený :-D
      Většina lidí je v pohodě. Ale přijde pár protivů, kteří to kazí. Zase si říkám, že ty lidí uvidím jen na odbavení, a pak už nikdy :-)

      Vymazat
  8. Přeji, ať vám to v práci litá a cestující, co musí za každou cenu ven, ať jsou příjemnější. Koblížek na fakt udivený výraz. Možná se divil, kolik jsi toho už přečetla. 🙂❤️

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, jen ať to lítá, to si říkám nejen já :-) Nebo si Koblížek říká, na co potřebuju další tašku, hi hi :-D

      Vymazat

V Kutné Hoře

 V lednu jsme navštívili město Kutná Hora. Pro mě to byla první návštěva tohoto místa. Dopravili jsme se sem vlakem a když jsme ráno vyjíždě...