Ňufan, kocour májový

 Asi před dvěma týdny jsem psala o tom, jak se ke mně dostala mourovatá kočička Míma. S kocourem Ňufem to bylo stejné, takže oba se ke mě dostali v říjnu 2016. Pochází tedy ze stejného místa, akorát kocour je cca o dva týdny mladší než kočička. Narodil se začátkem května a letos má pět let, jako Mímulka.

Na této fotce má Ňufan tři měsíce. Takový malý bobínek to byl :-)



Co se v mládí naučíš...
Ňuf byl rarach už jako malý špunt a zůstalo mu to doteď. Myslím, že z něj rozumný kocour nikdy nebude :-D Pořád do něčeho šťourá a věčně vybuřuje. Asi je tak temperamentní právě proto, že je májový :-D



A tady už je Ňufan u mě. Sdílený pelíšek je dobrý :-) Fotka je z října 2016, to mu bylo cca půl roku. Dneska v pelíšku zabere podstatně dost místa.



Seznamování s novým domovem :-)



Koulodráha je bezva.



Poležení s parťákem je super, zvlášť, když vám poslouží jako polštářek. (To jsem ještě měla malého Piškotka, ten byl se všema kamarád.)



Tato fotka je z 1.ledna 2017. To už je Ňufanovi osm měsíců (bez nějakého dne) a má po kastraci. Ta proběhla těsně před vánočními svátky, a to kocour vážil 3,75 kilo a já jsem si říkala, že je velký :-)



A tady je Ňufan dnes :-) Pořádně zkocourovatěl a dorostl na váhu 6,2 kilo. (Narozdíl od Koblížka ale narostl do délky :-) ) Ale pořád je to stejně potřeštěné jelito :-D



Při psaní tohoto článku jsem procházela archiv s fotkama a věřte, že bylo těžké vybrat jich jen pár. Mám jich opravdu velké množství, asi z nich udělám nějaký výběr :-)



No a tady máte ještě bonus na závěr - Ňuf gymnasta. (Tato fotka prošla cenzurou, aby nikoho nepobouřila :-D )











10 komentářů:

  1. Krásný a velký kocour. A má zajímavý čumáček.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkujeme :-) Zdá se mi, že to bílé kolem čumáčku má dohromady tvar trojúhelníku :-)

      Vymazat
  2. Lili, krásný mourovatý kočičák. 👍🐱 Ať i nadále dobře prospívá a svými alotriemi dělá jen radost. 🍀

    OdpovědětVymazat
  3. Ňufan je krásný kočičák,ale všechny tvoje kočičky jsou krásné.A jak se k sobě tulí.Pozorovat je určitě daleko lepší,jak koukat na telku.
    Pořád říkám,že musím Modřinku také vyfotit.Snad na to dojde.
    Lili,měj hezké dny

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Však když už tu televizi zapneme, tak kolikrát nevím, na co se mám dívat... jestli na to, co v ní běží, nebo na ně :-D

      Vymazat
  4. Z krásného kotěte krásný kocourek. Že je rarášek, to se mu odpustí. 🙂

    OdpovědětVymazat
  5. Krásný kocourek! Cenzura dnes musí být! Náš Macík vážil jednu dobu 8 kg a dožil se 20 let. To byl prostě velký Macek. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. U Ňufa strach z váhy nemám, on je opravdu do délky. Ale Koblížka a jeho váhu teď musíme sledovat :-)

      Vymazat

V Kutné Hoře

 V lednu jsme navštívili město Kutná Hora. Pro mě to byla první návštěva tohoto místa. Dopravili jsme se sem vlakem a když jsme ráno vyjíždě...