V Kutné Hoře

 V lednu jsme navštívili město Kutná Hora. Pro mě to byla první návštěva tohoto místa. Dopravili jsme se sem vlakem a když jsme ráno vyjížděli z Brna, počasí nevypadalo zrovna nejlépe. To se ale naštěstí postupem času spravilo.

Překvapí vás, když vám řeknu, že jsme tu potkali kočku?Asi moc ne :-) Jedna krásná mourinka na nás čekala hned u nádražní budovy. Vypadala, že se o ni někdo stará, i kožíšek měla opravdu výstavní. Hned se k nám měla, takže jsem samozřejmě neodolala a na chvilku se u ní zastavila :-)



Prošli jsme si město a přítel se tu chtěl podívat do nějakého muzea Vetřelce. Mě to tedy vůbec nelákalo, tak jsem tam nešla. Mezitím, co jsem čekala, jsem obhlídla nejbližší okolí. Našla jsem, kde bysme si mohli koupit nějaké občerstvení do ruky. Také jsem nám koupila nějaké pití, sobě u jednoho okýnka laté (moje první kafé tento rok :-D) a prozkoumala jedno papírnictví. Pak jsem se chvilku vyhřívala na lavičce a skoro se spřátelila s jedním holubem.


Poté, co jsme si koupili občerstvení, zamířili jsme do místního pivovaru, abychom si mohli dovézt nějaké pivo domů.


 
Ve městě jsem chtěla nakouknout do jednoho obchůdku, kde psali, že mají kreativní potřeby a věci na tvoření. Tak jsem tam vešla, že si třeba přikoupím nějaké akrylové barvy. Ty sice neprodávali, ale za to u pokladny seděl pes a černý kocour. Tak jsem se tam aspoň na chvilku zastavila, kocour mi očichal tašku a málem mi vlezl až na hlavu. Pes u mých nohou se také dožadoval pozornosti :-)



Zpátky jsme zase cestovali vlakem. První jsem koukala z okna, ve snaze něco vyfotit, ale pak jsem to zabalila a schrupla si :-) Ráno se mi sice nechtělo vstávat, ale nakonec to byl dobrý výlet. Jsem tak trochu lenoch a nejradši bych se všude vozila autem. Je to pohodlnější, rychlejší, člověk nemusí mít během jízdy nějaký hadr na obličeji, ale také je to dražší. A co vy, jezdíte na výlety radši autem nebo využíváte veřejnou dopravu?












15 komentářů:

  1. Kutnou Horu trochu znám, nejlákavější, kromě Barbory, je tam asi kostnice a důl Osel, jen nevím, jestli jsou v lednu otevřené. Každopádně to z Brna asi byla dost štreka, ne? Já jsem taky líná a proto bych počkala do sezóny.

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj, KH mám moc ráda i díky pracovním záležitostem jsem ji měla možnost poznat lépe. ☺
    Určitě výlet stál za to, jak cestovat vlakem, tak i vyšlo pěkné počasí. Krásný den přeji. ☺
    Blog MonalisaBeautyEriAnna

    OdpovědětVymazat
  3. Kutnou Horu znám dost dobře, je to nádherné město. A na dálku cestuji raději hromadnou dopravou, autem jen do míst, kam trefím. :-) Hodně pohody.

    OdpovědětVymazat
  4. V Kutné Hoře jsem ještě nebyla. Kočičky člověk potká snad všude. je to ale vždy milé setkání. Podle fotek je to pěkné město.

    OdpovědětVymazat
  5. Do Kutne Hory bych se rada podivala.Byli jsme tam naposledy kdyz byla vnoucata mala.A to jezdime casto kolem
    Diky za krasne fotografie
    Mej se hezky

    OdpovědětVymazat
  6. Kutná Hora je nádherné město, moc se nám tam líbilo, moc pěkné uličky a Chrám sv. Barbory je opravdu unikátní. Hned u něj jsme zkoušeli místní víno, také doporučuji :-) byl tam jeden krásný obchůdek, kde prodávali luxusní peněženky , tak to byl pro mě úplný ráj :-D Už se těším, až děti trochu povyrostou a budeme více výletovat, Kutnou Horu určitě znova rádi navštívíme :)

    OdpovědětVymazat
  7. Pěkné fotky. Je dobré, že sis výlet užila. Já osobně v Kutné Hoře nikdy nebyla.

    OdpovědětVymazat
  8. A co kutnohorské podzemí? To také stojí za prohlídku. Ještě nevím jaký dopravní prostředek letos zvolím na výlety. Přeju hezké jaro.

    OdpovědětVymazat
  9. Jen tak mimochodem, když jsi nyní místní. Nevíš náhodou, jestli už byl odstraněn problém s révokazem ve vinici v Brně? Něco proběhlo ale jak to dopadlo už nikdo neřekl...

    OdpovědětVymazat
  10. Už to bude skoro rok co jsem si dovezla přes bazar z Kutné Hory mojí kočičku Miu. Je to moje bengálské zlatíčko a když projíždím přes toto krásné město, tak tu vždy zastavím a ráda něco navštívím. Nejvíce mě zaujal Chrám svaté Barbory, mám slabost pro staré gotické kostely s duší.

    OdpovědětVymazat
  11. Přeju do celého nového roku hodně zraví, štěstí a spokojenosti. Zůstala nám nejstarší kočka Miný a z prvních kotat její dcera Kocijánka. Kocouři Můrák a Mikeš zmizeli. Nyní ale máme Bertu a Čerta.

    OdpovědětVymazat
  12. Na zvířátka máš štěstí, asi je přitahuješ jako magnet. - Fotky jsou krásné, Kutná Hora je moc pěkné město. Budeš malovat?

    OdpovědětVymazat
  13. V KH jsem nikdy nebyla, ale v historických románech je o významu a bohatství z KH hodně zmínek. Chtěla bych vidět stříbro, které se zde dolovalo, byl to tehdy "držák" králů pro cesty a výboje do jiných států. Ale už jsem se sem jednou vážně vypravovala, právě pro památky na kutání zlata. Pěkné fotky - děkuji za ně ;-))

    OdpovědětVymazat
  14. Hody, hody doprovody, dejte vejce malovaný nebo bílý, slepička vám snese jiný.

    OdpovědětVymazat

V Kutné Hoře

 V lednu jsme navštívili město Kutná Hora. Pro mě to byla první návštěva tohoto místa. Dopravili jsme se sem vlakem a když jsme ráno vyjíždě...